*** NIEUW *** VERSTAPPEN nieuwe CD Vrij binnenkort de release *** NIEUW ***

Biografie

ROLAND VERSTAPPEN zal altijd te boek staan als de man met de hits HELEMAAL NIETS en ZIJ IS EEN WONDER uit 1993. Hij is o.a. oprichter en gitarist producer van de EUROFOLKBAND EADEN. Daarnaast presenteert hij in Tilburg in Paradox SUNDAYFOLK, een wereldmuziek cyclus waarin de betere akoestische muziek een podium vindt, eens in de maand.

2L8B0107klRoland Verstappen is niet alleen een begenadigd gitarist (Pegasus, Gerard van Maasakkers) maar naast het werk in diverse bands heeft Roland Verstappen ook als Nederlandstalige troubadour een aardige staat van dienst weten op te bouwen. Zijn liedjes (soms ook door en met anderen geschreven) raken door de onderwerpen en de vertolking altijd wel een snaar.
Een snaar die kan variëren van gevoelig tot humoristisch en van nostalgisch tot maatschappijkritisch. Hij won er meermaals liedjeswedstrijden en talentenjachten mee en deed zelfs mee aan een nationale voorronde van het Eurovisie Songfestival. Hij was 2 keer de winnaar van het International Troubadour Contest in Willemstad Curacao. In 2013 vond hij het de juiste tijd om eens terug te kijken en een aantal van de liedjes waarmee hij zoveel succes had een tweede leven te geven. Of zoals hij het zelf zegt:

ECHT VERSTAPPEN is mijn ode aan de fantastische instrumenten die ik mag bespelen. Zo komen ze het beste tot hun recht, alleen met mijn stem gecombineerd. Meer heb ik eigenlijk niet nodig. Dit is de CD die eigenlijk altijd heb willen maken, met een paar heel vertrouwde liedjes erop, waarmee ik een hechte band heb opgebouwd in de afgelopen 30 jaar, zoals ZIJ IS EEN WONDER, STRAATJE VAN VERMEER en SNEEUWWITJE. Maar ook nieuwe pareltjes die hun bestaansrecht al op het podium hebben bewezen.

Hij tourde met Mark Schraven als ECHT VERSTAPPEN, EEN PUNTJE VAN DE STOEL VOORSTELLING door Belgie en Nederland en deed zelfs Duitsland aan met Nl songs. Met veel hele positieve reacties.

2017 Wordt het jaar voor de band VERSTAPPEN. Roland heeft zich omringd met 4 topmusici die zijn liedjes extra punch en kleur geven. De release van het nieuwe VERSTAPPEN album OASE VAN LICHT zal 14 April 2017 verzorgd worden door www.indieplant.com.

Logo